A mazsolát beáztatjuk, hogy megpuhuljon. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Amikor ez elkészült, hozzáadjuk a többi összetevőt, és sima tésztát gyúrunk belőle. Meleg helyen egy órán át kelesztjük.
A töltelékhez felforraljuk a tejet. A mákot és a diót külön-külön elkeverjük 20-20 dkg porcukorral, 10-10 dkg lecsepegtetett mazsolával, valamint reszelt citromhéjjal, majd annyi forró tejet adunk hozzájuk, hogy kenhető állagú tölteléket kapjunk.
A megkelt tésztát nyolc egyforma részre osztjuk. Minden cipót vékonyra és téglalap alakúra nyújtunk lisztezett deszkán. Négyet megtöltünk diótöltelékkel, a másik négyet máktöltelékkel, majd felcsavarjuk őket.
A töltött tésztákat vajjal kikent tepsire tesszük, letakarva fél órát pihentetjük. Felvert egész tojással lekenjük, villával pár helyen megszurkáljuk, majd előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, amíg szépen megpirulnak.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!