Elkészítése
Hozzávalók előkészítése
A vanília pudingot fél liter tejben, ízlés szerinti mennyiségű cukorral felfőzzük. A szikkadt kifliket karikákra vágjuk, majd a cukros tejjel leöntjük és a cukrozott mákkal összerázzuk.
Tojásos keverék
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a sárgájás keverékkel.
Rétegezés és sütés
Egy hőálló tálat vajjal kikenünk, majd morzsával megszórjuk. A mákos kifliket egyenletesen elrendezzük a tálban, és leöntjük a tojásos keverékkel, ügyelve arra, hogy mindenhova kerüljön. Végül leöntjük a vanília pudinggal.
Az előkészített tálat előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

