Elkészítése
A cukrozott, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzzük (összeforraljuk). Hozzáadjuk a mákot, a citrom héját és elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.
Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.
Háromszögekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással lekenjük.
Kelesztés nélkül, 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.









