Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos háromszögek recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 400 g finomliszt
  • 25 g friss élesztő
  • 50 g kristálycukor
  • 250 ml tej
  • csipet só
  • 100 ml étolaj

Töltelék

  • 250 g darált mák
  • 160 g cukor
  • 155 ml víz
  • 1 citrom reszelt héja

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

A cukrozott, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és 10 perc alatt felfuttatjuk.

Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összekeverjük, dagasztjuk és konyharuhával letakarva, meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A töltelékhez a vizet a cukorral sziruppá főzzük (összeforraljuk). Hozzáadjuk a mákot, a citrom héját és elkeverjük, majd hagyjuk kihűlni.

Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán vékonyra, téglalap alakúra kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és szorosan feltekerjük.

Háromszögekre vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk és felvert tojással lekenjük.

Kelesztés nélkül, 180 fokra melegített sütőben kb 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/makos-haromszogek/