Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Mákos koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Minden hozzávalót hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük. Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, és rászórjuk a mák és a többi hozzávaló […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.06.

Hozzávalók

Töltelék

A kenéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Minden hozzávalót hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, és rászórjuk a mák és a többi hozzávaló keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Langyos helyen 30 percig újra kelesztjük.

Tojással lekenjük, és előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő: 20 perc. Első 10 perc 200 fokon, a második 10 perc 180 fokon.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is