A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Minden hozzávalót hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, és rászórjuk a mák és a többi hozzávaló keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Langyos helyen 30 percig újra kelesztjük.
Tojással lekenjük, és előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő: 20 perc. Első 10 perc 200 fokon, a második 10 perc 180 fokon.