Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos koszorú recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1/3 csomag élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 8 dkg cukor
  • késhegynyi só
  • 0,6 dl étolaj
  • 2 csomag vanília
  • 2 db tojás

Töltelék

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 8 evőkanál darált mák
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja

A kenéshez

  • 1 db tojás
Mákos koszorú kép

Elkészítése

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát gyúrunk egy tojással. Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl cukros-langyos tejben. Minden hozzávalót hozzáadva közepesen lágy tésztát készítünk. Jól kidagasztjuk, liszttel meghintjük, letakarjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.

Mikor megkelt, lisztezett deszkán kb. 30×40 cm-es lappá nyújtjuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, elkenjük, és rászórjuk a mák és a többi hozzávaló keverékét. Feltekerjük, koszorúba hajtjuk és kb. 2-3 ujjnyi vastagon bevagdossuk, a szeleteket kifordítjuk. Langyos helyen 30 percig újra kelesztjük.

Tojással lekenjük, és előmelegített sütőben pirosra, ropogósra sütjük. Sütési idő: 20 perc. Első 10 perc 200 fokon, a második 10 perc 180 fokon.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/makos-koszoru-2/