Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Mákos koszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 40 dkg liszt 5 dkg darált mák 1 mk só 10 dkg cukor 1 citrom reszelt héja 2 tojás sárgája 1 csomag szárított élesztő (7 g) kézmeleg tej 4 dkg vaj A kenéshez: 1 tojásfehérje 2 ek szemes mák Elkészítése: A lisztet az élesztővel, darált mákkal összekeverjük egy kelesztőtálban, majd hozzáadjuk a cukrot, a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2014.12.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 5 dkg darált mák
  • 1 mk só
  • 10 dkg cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csomag szárított élesztő (7 g)
  • kézmeleg tej
  • 4 dkg vaj

A kenéshez:

  • 1 tojásfehérje
  • 2 ek szemes mák


Elkészítése:

A lisztet az élesztővel, darált mákkal összekeverjük egy kelesztőtálban, majd hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojás sárgákat és annyi langyos tejjel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem lágy tésztát kapjunk (kb 2 dl) és meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd hólyagosra dagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett munkalapra borítjuk, hüvelykujjnyi vastagságú darabokra vágjuk, majd hármat vékonyra kisodrunk és összefonunk, koszorú formára alakítjuk. Az összessel így járunk el.

Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, tojásfehérjével lekenjük és megszórjuk mákkal. Utána újból kelesztjük és 180 fokra melegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is