Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákos pólya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 40 dkg margarin
  • 3 db tojássárgája
  • 60 dkg liszt
  • 1 db citrom reszelt héja

Töltelékhez

  • 20 dkg darált mák (vagy dió)
  • 2 dl tej
  • 7 dkg cukor
  • 1 evőkanál méz

Elkészítése

A porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük a margarinnal és a tojássárgájával. Hozzáadjuk a lisztet és a citromlevet, majd az egészet jól összegyúrjuk. A tésztát legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a mákot a többi alapanyaggal együtt tejben addig főzzük, amíg sűrű, kenhető masszát nem kapunk. Hagyjuk kihűlni.

A pihentetett tésztát lisztezett deszkán 3–4 mm vastagra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére egy kis adag tölteléket helyezünk, majd a tésztadarab két átlós sarkát egymásra hajtjuk, így kis pólyaformákat alakítunk ki.

A megtöltött darabokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, szorosan egymás mellé, hogy sütés közben ne tudjanak szétterülni.

Előmelegített sütőben 180 °C-on 15–20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/makos-polya/