Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Mákos, szilvalekváros kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 3 dkg élesztő 6 g sütőpor 1,5 evőkanál cukor 1 tojássárgája fél citrom reszelt héja 1,5 dl tej 80 ml étolaj csipetnyi só Töltelék: 10 dkg darált mák 2 ek szilvalekvár Elkészítése: Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.01.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 6 g sütőpor
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1,5 dl tej
  • 80 ml étolaj
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 10 dkg darált mák
  • 2 ek szilvalekvár


Elkészítése:

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

A lisztet, a sütőport, a sót, a tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az élesztős tejet. Az étolajat és a maradék tejet is ráöntjük és jól összegyúrjuk.

A tésztát nem kelesztjük, lisztezett felületen azonnal kinyújtjuk kör alakúra. 8 cikkre vágjuk, a cikkek keskenyebb felénél 3 hosszanti bemetszést ejtünk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A cikk szélesebb felére tesszük a töltelékből és lazán feltekerjük. Több cikkre is vághatjuk természetesen a tésztát, akkor kisebb kiflik sülnek ki.

180 fokra bekapcsoljuk a sütőt és a hideg sütőbe toljuk. 25 perc alatt szép pirosra sülnek a kifliink.

A tölteléket variálhatjuk kedvünk szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is