Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Mákos töltött kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, sót és elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor összeállt a tészta, akkor apránként hozzáadjuk az olajos margarint és hólyagosra dagasztjuk. A tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük. Ha megkelt a tészta, kiborítjuk […]

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2020.12.26.

Tésztához

Töltelékhez

A tészta kenéséhez

A kalács mosdatáshoz

Elkészítése

A tejet a cukorral meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt.

Ha felfutott az élesztő, akkor hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.

Amikor összeállt a tészta, akkor apránként hozzáadjuk az olajos margarint és hólyagosra dagasztjuk.

A tetejét megszórjuk liszttel, konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, kiborítjuk a gyúrótáblára és átgyúrjuk, majd három részre osztjuk. Egyenként kinyújtjuk téglapalakúra és megkenjük olajjal, majd megszórjuk a cukros mákkal és feltekerjük.

A megtöltött és feltekert tésztákat egymásmellé tesszük és a végeit összenyomjuk, majd összefonjuk és koszorút formázunk a fonatból.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, felvert tojással lekenjük a tejét és kelesztjük 25-30 percig. Sütés előtt újra lekenjük tojással.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ha kivettük a sütőből, akkor cukros vízzel lekenjük a kalácsot (népiesen megmosdatjuk).

Langyosra hagyjuk kihűlni, így könnyebb szeletelni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Karácsonyi receptek Konyha: Magyar Évszak: Tél Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Profiknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is