Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mákvirág recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • 50 ml olaj
  • 1 citrom héja

Töltelék

  • 15 dkg darált mák
  • 4 evőkanál porcukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 5 dkg margarin

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • porcukor

Elkészítése

A langyos, kissé cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük (az olaj kivételével), majd az élesztős tejet hozzáadva elkezdjük a tésztát összeállítani, közben több részletben beledolgozzuk az olajat is.

A kész tésztát jól kidolgozzuk, majd letakarva 1 órátn átkelesztjük.

A megkelt tésztát deszkán vékonyra, négyzet alakúra kinyújtjuk.

A margarint megolvasztjuk és a kinyújtott tésztát megkenjük vele, ezt gazdagon megszórjuk a cukros mákkal, majd feltekerjük mint a piskótát és koszorú formára hajtjuk.

A tojássárgával megkenjük és késsel bevagdosva a cikkeket kifordítjuk.

Pihentetjük kicsit és előmelegített, 200 fokos sütőben szép pirosra sütjük.

Porcukorral hintve tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/makvirag-3/