Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Nagyi receptjei

Mama rizsfelfújtja

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a rizst és a 6 evőkanál cukrot. A rizst addig főzzük, amíg meg nem puhul, és tejbekása állagú nem lesz. Ezután félretesszük, hogy langyosra hűljön. Amikor a tejberizs kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A tepsit kivajazzuk, majd a tejberizst egyenletesen beleöntjük. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
KusLinda
Beküldte: 2013.05.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a rizst és a 6 evőkanál cukrot. A rizst addig főzzük, amíg meg nem puhul, és tejbekása állagú nem lesz. Ezután félretesszük, hogy langyosra hűljön.

Amikor a tejberizs kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A tepsit kivajazzuk, majd a tejberizst egyenletesen beleöntjük. A tepsit lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 15 percre.

Amíg a rizs sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a 3 evőkanál cukorral. Amikor a rizs elkezd elválni a tepsi szélétől, kivesszük a sütőből, és a cukros tojáshabot egyenletesen a tetejére simítjuk. A tepsit fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab enyhén aranyszínű nem lesz (ez körülbelül 2-3 perc).

A rizsfelfújtat tálaláskor befőttel kínáljuk. Ha szeretnénk, a tepsibe rétegezhetünk is befőttet: először a tejberizs felét tesszük bele, erre jön egy sor befőtt (pl. barack), majd a maradék tejberizs.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ételallergia: Gluténmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KusLinda
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is