Elkészítése
A tejet feltesszük forrni, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a rizst és a 6 evőkanál cukrot. A rizst addig főzzük, amíg meg nem puhul, és tejbekása állagú nem lesz. Ezután félretesszük, hogy langyosra hűljön.
Amikor a tejberizs kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A tepsit kivajazzuk, majd a tejberizst egyenletesen beleöntjük. A tepsit lefedjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 15 percre.
Amíg a rizs sül, a tojások fehérjét kemény habbá verjük a 3 evőkanál cukorral. Amikor a rizs elkezd elválni a tepsi szélétől, kivesszük a sütőből, és a cukros tojáshabot egyenletesen a tetejére simítjuk. A tepsit fedés nélkül visszatesszük a sütőbe, és addig sütjük, amíg a hab enyhén aranyszínű nem lesz (ez körülbelül 2-3 perc).
A rizsfelfújtat tálaláskor befőttel kínáljuk. Ha szeretnénk, a tepsibe rétegezhetünk is befőttet: először a tejberizs felét tesszük bele, erre jön egy sor befőtt (pl. barack), majd a maradék tejberizs.
