Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Márványkalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg finomliszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg zsír
  • kevés kakaó
Márványkalács

Elkészítése

Az 5 tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, ha kell egy kis tejet öntsünk hozzá. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a zsírt. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és beleforgatjuk a tésztába.

Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük a 3/4-ét, a maradékba kakaóport keverünk és ráöntjük. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha szeretnénk gyümölcsöt is tehetünk bele.

Sztori: Édesapám nagyon szereti, ha lehetne mindig ezt kellene sütni.

Itthon csak sárga-barnaként nevezzük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/marvanykalacs/