Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Márványos foszlós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A dagasztótálba belemorzsolom az élesztőt és beleteszek egy ek cukrot, majd a melegített tej felét. A dagasztótálat forgatva feloldom az élesztőt a cukorral. A feloldás után nagyon enyhén bemelegített sütőbe teszem. A kovász pár perc alatt elkészül. Ráteszem a konyhamérlegre és belemérem a lisztet, beleteszem a tojássárgáját, sót, valamint belereszelem a citromhéjat, végül a maradék […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
mrzoltan
Beküldte: 2023.01.05.

Tészta

Csokikrém

Elkészítése

A dagasztótálba belemorzsolom az élesztőt és beleteszek egy ek cukrot, majd a melegített tej felét. A dagasztótálat forgatva feloldom az élesztőt a cukorral.

A feloldás után nagyon enyhén bemelegített sütőbe teszem. A kovász pár perc alatt elkészül. Ráteszem a konyhamérlegre és belemérem a lisztet, beleteszem a tojássárgáját, sót, valamint belereszelem a citromhéjat, végül a maradék cukrot.

Alaposan kidolgozom, végül hozzáteszem a felolvasztott margarint (ettől lesz jó foszlós).

Kidolgozom, amíg a tészta felveszi a margarint és az éppen bemelegített, langyos sütőbe teszem kelni.

A tésztát szétválasztom miután megkelt. Az egyik felét újra kidolgozom a kakaóporral.

Amíg a tészta kel, addig margarinnal kikenem a sütőformát és liszttel meghintem.

Egy kis tálkába beteszek kis margarint és felolvasztom. Beleteszem a csokit és megvárom amíg magától elolvad, majd újra egy pillanatra a mikróba teszem, hogy folyékony legyen. Ezután beleteszem a kakaóport és alaposan összekeverem.

A megkelt tésztákat kettévágom. A sütőformába teszek egy fehér tésztát, majd mellé egy kakaósat. Ezt megismétlem. Végül hagyom kelni a tésztát, addig a sütőt előmelegítem 200 fokra.

A sütőformában lévő tésztát lekenem vízzel (ettől lesz ropogós). A megkelt tésztát betolom a sütőbe és szép pirosra sütöm.

Miután a kalács elkészült a csokiszószt kocsonyás állagúra hevítem (elég rátenni a friss sütire). A formából kivett kalácsot a csokikrémmel körbekenem.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
mrzoltan
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is