Hozzávalók:
- 6 db szikkadt kifli
- 1/2 liter tej
- 5 dkg darált mák
- 16 dkg kristálycukor
- 1/2 dl rum
- 1 üvegcse vanília aroma
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs reszelt héja
- 3 dkg vaj
- 4 darab tojássárgája
- 25 dkg mascarpone krémsajt
- 1 1/2 dl víz
- 5 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítése:
Először az aszalt sárgabarackot megfőzzük 1,5 dl vízben. Hagyjuk hűlni, majd apró kockára vágjuk össze, tegyük a rumba ázni.
A kifliket ujjnyi vastag szeletekre vagdaljuk fel, tegyük egy tálba és locsoljuk meg a tej – és 4 dkg cukor langyos keverékével.
A mákot, 5 dkg cukrot, az aromát, reszelt citrom héjakat keverjük össze, és keverjük lazán a kissé megázott kiflikhez.
Ezután terítsük bele a tepsibe, szórjuk a tetejére a felkockázott aszalt barackokat a rummal együtt, és a következő krémmel takarjuk be.
A tojássárgákat a 6 dkg cukorral keverjük habosra, és a sajtkrémet keverjük bele.
Előmelegített sütőben 160 fokon 30 perc alatt készen van. Kihűlés után tetszés szerint szeletelve kínáljuk.