A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Hozzáadjuk a fahéjat, a porcukrot, a mazsolát és a sót.
Egy lábasban langyosra melegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Fontos, hogy a keverék ne legyen forró, mert a túl magas hőmérséklet tönkreteszi az élesztőt.
A vajas tejet a lisztes keverékhez öntjük, és alaposan kidolgozzuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva, meleg helyen kb. 20 percig pihentetjük. Ezután finoman átgyúrjuk, hogy a felesleges légbuborékok távozzanak.
A tésztát 16 egyenlő részre vágjuk, majd kb. 20 cm hosszú rudakat sodrunk belőlük. Mindegyikből egy laza csomót formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Újabb 15 percig pihentetjük.
A csomókat felvert tojással vagy vízzel lekenjük, majd előmelegített sütőben, 200 fokon 10–12 percig sütjük, amíg aranybarnák lesznek. Rácsra téve hagyjuk kihűlni, végül porcukorral meghintjük.
Tipp
Ha még különlegesebbé szeretnénk tenni, a csomók tetejét megszórhatjuk apróra vágott dióval vagy mandulával. Ha pedig valaki nem rajong a mazsoláért, helyettesítheti apróra vágott aszalt sárgabarackkal vagy áfonyával is.