Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Mazsolás fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 tojás 1 csipet só 2 dl tejföl fél csomag sütőpor 3 ek cukor mazsola ízlés szerint sütéshez olaj Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk. Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.01.18.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • 2 dl tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • 3 ek cukor
  • mazsola ízlés szerint
  • sütéshez olaj


Elkészítése:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákat vágunk a tésztából.

Forró olajba mindkét oldalát szép világosra sütjük.

Finom puha,kis bucik lesznek. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.

[box style=”info”]Mivel először készítettem, a mazsola mennyiségét nem tudtam, de dupla adag is elfért volna benne. Ne sajnáljuk bele a mazsolát.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is