Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 csipet só
- 2 dl tejföl
- fél csomag sütőpor
- 3 ek cukor
- mazsola ízlés szerint
- sütéshez olaj
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a csipet sóval és a cukorral. Hozzáadjuk a tojást és a tejfölt, és jól összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra, majd feltekerjük, és ujjnyi vastag karikákat vágunk a tésztából.
Forró olajba mindkét oldalát szép világosra sütjük.
Finom puha,kis bucik lesznek. Porcukorral meghintve, lekvárral kínáljuk.
[box style=”info”]Mivel először készítettem, a mazsola mennyiségét nem tudtam, de dupla adag is elfért volna benne. Ne sajnáljuk bele a mazsolát.[/box]

