Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mazsolás kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dl tej
  • 50 dkg finomliszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 5 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola
  • 0,5 kávéskanál só
  • 1 dl tej (a kenéshez )

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés meleg, cukros tejben, mikor felfutott, összegyúrjuk a hozzávalókat, 1 dl tej kivételével ami a kenéshez kell. Tehát a tésztába összesen 3 dl tej kell. Langyos helyen hagyjuk fél órát megkelni, majd a tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. A kis cipókból hurkákat sodrunk, és a 3 hurkát összefonjuk, mintha csak copfot készítenénk. Kivajazott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,és megkenjük a tejjel. Előmelegített sütőben, 180-185 fokon 30-35 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/mazsolas-kalacs-2/