Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Medvehagymás fonott kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 5 dkg élesztő 2 ek cukor 3 dl tej 5 dkg vaj 1 csomó medvehagyma 2 db tojássárgája a tésztához 2 ek olaj 1 kk só Elkészítése: 2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomó medvehagyma
  • 2 db tojássárgája a tésztához
  • 2 ek olaj
  • 1 kk só


Elkészítése:

2 evőkanál lisztet a vajjal és az élesztővel elmorzsolunk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a langyos tejet, a 2 db tojássárgáját és a maradék lisztet.

Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz. Dagasztás közben hozzáadjuk az apróra darált medvehagymát.

A tésztából cipót formálunk, egy lisztezett tálba rakjuk, és 30 percig pihentetjük.

A tésztát 3 részre osztjuk, a darabokból csíkokat formálunk, majd megfonjuk a tésztát, és tepsire tesszük.

A tetejét tejjel megkenjük, előmelegített sütőben 180° C-on aranybarnára sütjük. Sütés közben még kenjük meg egyszer tejjel.

[box style=”info”]Cukorbetegek, fogyókúrázók helyettesíthetik az alapanyagokat szénhidrát csökkentett liszttel és nyírfacukorral.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is