Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A héjában megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni. Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát. Nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához). A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora gombócokat szeretnénk, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
dudika688
Beküldte: 2019.04.13.

Hozzávalók

Továbbá

Elkészítése

A héjában megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.

Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.

Nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).

A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora gombócokat szeretnénk, majd halmozzunk mindegyikre gyümölcsdarabos meggylekvárt és a négy sarkát összefogva formázzunk belőle gombócokat.

Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor kész van.

Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
dudika688
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is