Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • 40 dkg finomliszt (kb)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • só

Továbbá

  • zsemlemorzsa
  • meggy lekvár
  • porcukor

Elkészítése

A héjában megfőzött, majd meghámozott krumplit törjük jól össze, majd hagyjuk kihűlni.

Az áttört krumplihoz adjuk hozzá a zsírt (esetleg vajat), a tojást, a lisztet és gyúrjuk össze a tésztát.

Nyújtsuk kb 1 cm vastagságúra (mindeközben folyamatosan lisztezzük, hogy ne ragadjon a deszkához és a sodrófához).

A tésztát vágjuk akkora négyzetekre, amekkora gombócokat szeretnénk, majd halmozzunk mindegyikre gyümölcsdarabos meggylekvárt és a négy sarkát összefogva formázzunk belőle gombócokat.

Forró, sós vízben főzzük ki. Ha feljöttek a víz felszínére, akkor kész van.

Pirított zsemlemorzsában forgassuk meg és porcukorral meghintve tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-gomboc/