Elkészítése
vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben pihentetjük.
Amíg a tészta pihen a hűtőben, a meggyet feltesszük egy edényben a tűzre (ha friss meggyel dolgozunk, egy pici vizet teszünk alá). Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot. Mikor már összeesett és levet engedett a meggy, hozzákeverjük a pudingport és tovább kevergetjük, amíg kocsonyás nem lesz. Amikor kihűlt, tölthetjük a tésztára.
A tésztát kivesszük a hűtőből és két cipóvá osztjuk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhető és tálalható.


