A sütőporos, szitált lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a többi adalékot és annyi tejfölt, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Két cipót formálunk, és legalább fél órán keresztül hideg helyen pihentetjük.
A cipókat két lapra nyújtjuk. Az egyiket kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe fektetjük. Megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen elterítjük rajta a cukorral elkevert, fahéjjal ízesített tölteléket.
Befedjük a másik lappal, felvert tojásfehérjével megkenjük, és csak ezután szurkáljuk meg villával, hogy a keletkezett gőz szabadon el tudjon a sütés során távozni.
Előmelegített, közepes hőmérsékletű, 190 °C-os sütőben kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
Esetleg más gyümölccsel is el lehet készíteni.