Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Meggyes pite baracklekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét részt vékonyra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztalapot egy zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy a tészta egyenletesen fedje be a tepsi alját. A tésztát megkenjük egy réteg baracklekvárral, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.28.

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét részt vékonyra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztalapot egy zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy a tészta egyenletesen fedje be a tepsi alját.

A tésztát megkenjük egy réteg baracklekvárral, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett meggyet. A másik kinyújtott tésztalapot óvatosan ráhelyezzük a meggyes rétegre, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. A tetejét villával több helyen megszurkáljuk, hogy a sütés közben a gőz távozhasson.

A tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára nem sül. Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint tejszínhabbal és extra baracklekvárral díszítjük, végül tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is