Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pite baracklekvárral recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 80 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • 1 kis pohár kefir
  • 2 db tojás

A töltelékhez

  • meggybefőtt
  • baracklekvár

A díszítéshez

  • tejszínhab
  • baracklekvár

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, amíg egy sima, rugalmas tésztát nem kapunk. A kész tésztát két egyenlő részre osztjuk, majd mindkét részt vékonyra kinyújtjuk. Az egyik kinyújtott tésztalapot egy zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy a tészta egyenletesen fedje be a tepsi alját.

A tésztát megkenjük egy réteg baracklekvárral, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a lecsepegtetett meggyet. A másik kinyújtott tésztalapot óvatosan ráhelyezzük a meggyes rétegre, ügyelve arra, hogy teljesen befedje azt. A tetejét villával több helyen megszurkáljuk, hogy a sütés közben a gőz távozhasson.

A tepsit a 175 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a tészta szép aranybarnára nem sül. Amikor a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A kihűlt süteményt szeletekre vágjuk, majd tetszés szerint tejszínhabbal és extra baracklekvárral díszítjük, végül tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-pite-baracklekvarral/