Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  •  25 dkg vaj
  • 40 dkg finomliszt
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • fél citrom (leve és héja )
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • zsemlemorzsa (a tepsi aljára)

Töltelékhez

  • 70 dkg magozott meggy (vagy 2ü meggy befőtt)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor

Elkészítése

vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd minden hozzávalót összekeverünk vele és az egészet puha tésztává gyúrjuk. A tésztát hűtőben pihentetjük.

Amíg a tészta pihen a hűtőben, a meggyet feltesszük egy edényben a tűzre (ha friss meggyel dolgozunk, egy pici vizet teszünk alá). Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a cukrot. Mikor már összeesett és levet engedett a meggy, hozzákeverjük a pudingport és tovább kevergetjük, amíg kocsonyás nem lesz. Amikor kihűlt, tölthetjük a tésztára.

A tésztát kivesszük a hűtőből és két cipóvá osztjuk. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsi alját kivajazzuk, kimorzsázzuk. Belefektetjük a kinyújtott lapot a tepsibe, rákanalazzuk a tölteléket, majd a másik lapot a tetejére tesszük. Megkenjük felvert tojással és villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, már szeletelhető és tálalható.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-pite/