Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Piték, lepények

Meggyes-rácsos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük. A meggyet a cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és takaréklángon főzni kezdjük. Közben a pudingport 2 dl vízzel kikeverjük, majd ráöntjük a meggyre, és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.04.27.

A töltelékhez

A tésztához

Elkészítése

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.

A meggyet a cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és takaréklángon főzni kezdjük. Közben a pudingport 2 dl vízzel kikeverjük, majd ráöntjük a meggyre, és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk hozzá még vizet, hogy összesen kb. 5 dl legyen. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket, és rácsosan befedjük.

Tojássárgájával megkenjük, és kb. 160 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is