Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-rácsos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A töltelékhez

  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 50 dkg meggy (fagyasztott is lehet)
  • 10 dkg cukor
  • kevés fahéj

A tésztához

  • só
  • reszelt citromhéj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 12 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
Meggyes rácsos pite kép

Elkészítése

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, annyi tejföllel, hogy nyújtható legyen. Betesszük a hűtőbe, amíg a tölteléket elkészítjük.

A meggyet a cukorral és a fahéjjal egy edénybe tesszük, és takaréklángon főzni kezdjük. Közben a pudingport 2 dl vízzel kikeverjük, majd ráöntjük a meggyre, és összeforraljuk pár perc alatt. Ha a fagyasztott vagy friss meggy nem engedett volna elég levet, tehetünk hozzá még vizet, hogy összesen kb. 5 dl legyen. Ha kész, hagyjuk hűlni.

A tésztát elfelezzük, kinyújtjuk, és előmelegített sütőben kb. 10-15 percig elősütjük. Közben a maradék tésztát csíkokra vágjuk. Az elősütött tésztára tesszük a tölteléket, és rácsosan befedjük.

Tojássárgájával megkenjük, és kb. 160 fokon 30-40 percig sütjük. Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-racsos-pite/