Elkészítése
A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel és a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukor felét, és főzés közben az edényt inkább rázogatjuk, mint keverjük, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.
Közben a tojássárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ezután belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül óvatosan összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.
Egy 20 × 30 cm-es tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az előkészített masszát egyenletesen elterítjük benne, majd 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük, vagy addig, amíg a tűpróba során a tészta nem ragad a tűre.
Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, és mellé kínálhatunk borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt vagy baracklekvárt, ízlés szerint.


