Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Felfújtak

Meggyes rizsfelfújt

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel és a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukor felét, és főzés közben az edényt inkább rázogatjuk, mint keverjük, hogy a rizsszemek ne törjenek össze. Közben a tojássárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ezután belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül óvatosan összevegyítjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.14.

Hozzávalók

Elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel és a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukor felét, és főzés közben az edényt inkább rázogatjuk, mint keverjük, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.

Közben a tojássárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ezután belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül óvatosan összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.

Egy 20 × 30 cm-es tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az előkészített masszát egyenletesen elterítjük benne, majd 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük, vagy addig, amíg a tűpróba során a tészta nem ragad a tűre.

Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, és mellé kínálhatunk borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt vagy baracklekvárt, ízlés szerint.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is