Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes rizsfelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rizs
  • 1 liter tej
  • 2 dl víz
  • 4 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 2 kávéskanál finomliszt
  • 4 dkg vaj
  • reszelt citromhéj
  • 10 dkg mazsola (vagy meggy )
Meggyes rizsfelfújt kép

Elkészítése

A rizst alaposan megmossuk, majd a tejjel és a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukor felét, és főzés közben az edényt inkább rázogatjuk, mint keverjük, hogy a rizsszemek ne törjenek össze.

Közben a tojássárgáját elkeverjük a vajjal, majd hozzáadjuk a kihűlt rizshez. Ezután belekeverjük a lisztet, a reszelt citromhéjat és a meggyet. Végül óvatosan összevegyítjük a kemény habbá vert tojásfehérjékkel.

Egy 20 × 30 cm-es tepsit kivajazunk és megszórjuk zsemlemorzsával. Az előkészített masszát egyenletesen elterítjük benne, majd 180 fokos sütőben körülbelül 35 percig sütjük, vagy addig, amíg a tűpróba során a tészta nem ragad a tűre.

Tálaláskor a tetejére szórhatunk porcukrot, és mellé kínálhatunk borhabot, csokoládémártást, málnaszörpöt vagy baracklekvárt, ízlés szerint.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-rizsfelfujt/