Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után elfelezzük.
A töltelékhez a meggyléből, cukorból és lisztből sűrű pudingot főzünk, majd még melegen hozzáforgatjuk a meggyszemeket és hagyjuk kihűlni.
Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk (csak az alját) sütőpapírral és az egyik kinyújtott tésztát belehelyezzük (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme). Megszórjuk búzadarával, majd erre rákenjük egyenletesen a tölteléket, végül a megmaradt tésztából berácsozzuk a süti tetejét.
Előmelegített sütőben, 180 fokon kb fél óra alatt készre sütötjük. Másnap a legfinomabb.
Jó sütizést nektek!









