Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 45 dkg finomliszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 20 dkg margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 1 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja (lehet akár narancshéj is)
  • csipet só

Töltelékhez

  • 1 üveg meggybefőtt
  • 0,5 liter meggylé (ha nem elég a befőtt leve, pótoljuk vízzel)
  • cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 1 evőkanál búzadara

Elkészítése

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A kész tésztát fóliába csomagolva, fél órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után elfelezzük.

A töltelékhez a meggyléből, cukorból és lisztből sűrű pudingot főzünk, majd még melegen hozzáforgatjuk a meggyszemeket és hagyjuk kihűlni.

Egy 24 cm-es tortaformát kibélelünk (csak az alját) sütőpapírral és az egyik kinyújtott tésztát belehelyezzük (akár kézzel ki lehet javítani, ha rögtön nem sikerült tökéletesre, de mindenhol fedje be a tortaforma alját és legyen egy kis pereme). Megszórjuk búzadarával, majd erre rákenjük egyenletesen a tölteléket, végül a megmaradt tésztából berácsozzuk a süti tetejét.

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb fél óra alatt készre sütötjük. Másnap a legfinomabb.

Jó sütizést nektek!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-szelet-4/