Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Meggyes-túrós batyu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg leveles tészta

Töltelék

  • 50 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 4 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több is)
  • 10-15 szem meggy
  • 1 teáskanál rumaroma

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott margarin

Elkészítése

A túrót, a 3 evőkanál cukrot, a tojást és a vaníliaaromát egy tálban alaposan összekeverjük. Egy másik tálban a kimagozott meggyeket meglocsoljuk a rumaromával és megszórjuk a maradék egy evőkanál cukorral. A meggyet pár percig állni hagyjuk, majd hozzákeverjük a túrós keverékhez.

A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk, és 10×10 cm-es kockákra vágjuk. A kockák közepére halmozzuk a túrós-meggylekváros tölteléket. A tésztakockák szemben lévő csúcsait összefogjuk és jól egymásra nyomjuk, hogy batyukat formázzunk. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és felvert tojással lekenjük.

A tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és a batyukat 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Miután kivettük őket a sütőből, a még forró batyukat olvasztott margarinnal lekenjük.

Ez a recept gyors, egyszerű és nagyon finom!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/meggyes-turos-batyu/