Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Meggyes – túrós, kakaós kalácskoszorú

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: A tésztához: 0,5 csomag szárított élesztő 1,5 dl tej 35 dkg liszt 5 dkg cukor 1/2 dl étolaj 2 tojássárgája 1 vaníliás cukor 2 ek kakaópor A töltelékhez: 25 dkg tehéntúró 2 ek cukor 1 kisebb citrom reszelt héja 20 – 25 dkg magozott meggy +1 ek cukor A tetejére: 1 db felvert tojás Elkészítése: A lisztet, […]

Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.09.21.

Elkészítése

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 0,5 csomag szárított élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 35 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 1/2 dl étolaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 ek kakaópor

A töltelékhez:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 2 ek cukor
  • 1 kisebb citrom reszelt héja
  • 20 – 25 dkg magozott meggy +1 ek cukor

A tetejére:

  • 1 db felvert tojás


Elkészítése:
A lisztet, a cukrot, a kakaóport és az élesztőt összekeverjük.

A többi hozzávalókat hozzáadva jól kidagasztjuk, kelesztő tálba tesszük, majd duplájára kelesztjük.

A tölteléket elkészítjük. A túrót a cukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.

A meggyet a cukorral összekeverjük, majd kifacsarjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk.

Téglalap alakúra nyújtjuk.

A tölteléket a tészta közepétől indulva a felső részre kenjük. Megszórjuk a kifacsart meggyel.

Felülről lefelé haladva a tésztánkat feltekerjük. A formát jó vastagon vajjal kikenjük és a tésztát bele hajlítjuk.

30 percet hagyjuk még kelni a formában, felvert tojással lekenjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és a kalácsot 30-35 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben a tetejét alufóliával befedjük, hogy a teteje meg ne égjen.

A megsült kalácsot 10 percet pihentetjük és a formából kiborítjuk.

Amikor kihűlt felszeleteljük, enyhén megszórjuk porcukorral.

Nagyon finom lett.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is