Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Mézes diós-mogyorós kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 80 dkg liszt 3 ek cukor 1 tk só 2 zacskó szárított élesztő 2,4 dl tejföl 1,2 dl langyos víz 22 dkg vaj 3 db tojás Töltelék: 17 dkg vaj 10 dkg cukor 17 dkg méz 35 dkg darált dió 35 dkg darált mogyoró Elkészítése: A langyos vízben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk […]

Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 adag
Veronica
Beküldte: 2016.04.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 3 ek cukor
  • 1 tk só
  • 2 zacskó szárított élesztő
  • 2,4 dl tejföl
  • 1,2 dl langyos víz
  • 22 dkg vaj
  • 3 db tojás

Töltelék:

  • 17 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 17 dkg méz
  • 35 dkg darált dió
  • 35 dkg darált mogyoró


Elkészítése:

A langyos vízben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, beleszórjuk az élesztőt és megfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és kihűtjük.

A lisztet átszitáljuk és belerakjuk az összes hozzávalót, majd alaposan kidagasztjuk. 4 cipóra osztjuk és 10 percig pihentetjük letakarva.

A töltelékhez megolvasztjuk a vajat, elkeverjük a cukorral és a mézzel, legvégül belekeverjük a darált diót, mogyorót. (Én a mogyorót csak durvára őröltem.)

A cipókat 35X30 centis téglalappá nyújtjuk és rákenjük a töltelék 1/4 részét, a széleit behajtjuk és feltekerjük. Ugyanígy járunk el a maradék gombócokkal. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket és letakarva 1 órát kelesztjük.

Enyhén felvert tojással megkenjük a tetejüket és 175 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.

Amikor kihűltek, 3-4 ek porcukrot elkeverünk annyi tejjel, hogy tejfölsűrűségű legyen, ezzel meglocsoljuk a tetejét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Veronica
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is