Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mézes hajdina felfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg hajdina
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dl tej
  • só
  • 15 - méz
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojás
  • 1,5 dl joghurt
  • alma
  • lereszelve
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

A tepsi kikenéséhez

  • vaj
  • zabpehely

A tálaláshoz

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 6 dl tej
  • 3 evőkanál eritrit

Elkészítése

A hajdinát átválogatjuk, megmossuk és a vajon pár percig kevergetve megpirítjuk.

Megsózzuk, a tejjel felöntjük és kevergetve felforraljuk, majd fedő alatt kis lángon kb 15 perc alatt puhára pároljuk.

Hagyjuk állni, míg az összes tejet magába nem szívja.

A tojások sárgáját a mézzel habosra keverjük, majd a mazsolát és a joghurtot is beledolgozzuk.

Végül a tojásfehérje habot is hozzáadjuk és a langyosra hűlt hajdinával összekeverjük.

Az almát reszeljük le, ízesítsük fahéjjal, és adjuk ezt is a hajdinás, tojásos keverékhez.

Egy kisebb tepsit vajjal kikenünk, zabpehellyel körbeszórjuk és beleöntjük a hajdinás masszát.

Előmelegített 165 fokos sütőben kb 45 perc alatt készre sütjük.

Vanília mártással vagy hígabb lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/mezes-hajdina-felfujt/