Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mini kalács vaníliakrémmel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 csomag instant élesztő
  • 1,25 dl tej
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 0,75 dl étolaj
  • csipet só

Krémhez

  • 1 csomag házi krémes krémpor
  • 8 dl tej

Tészta kenéséhez

  • 1 tojás

Elkészítése

A tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a langyos tejet és az étolajat. Jól kidolgozzuk, majd egy órán át hagyjuk pihenni. Közben elkészítjük a krémet.

A krémes krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.

Ha a tészta megkelt, akkor a tálból kiborítjuk, átdolgozzuk és 2 cipóra osztjuk. Mindkét cipót még 5-5 egyenlő részre osztunk, így 10 gombócunk lesz.

Minden gombócot kb 25 cm nagyságúra nyújtunk, félbe hajtjuk, háromszor megcsavarjuk és a sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Mindegyik gombóccal így járunk el. Formázás után még fél órát pihentetjük, majd a tetejüket felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

A langyosra hűlt tésztákat félbe vágjuk és a habzsákba töltött krémmel mindegyiket megtöltjük.

Tálaláskor porcukorral szórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/mini-kalacs-vaniliakremmel/