Először langyosítsunk meg 1 dl tejet és adjunk hozzá egy kávéskanálnyi cukrot, majd morzsoljuk bele az élesztőt és a tetejére szórjunk egy kevés lisztet. Takarjuk le és hagyjuk felfutni az élesztőt.
Szitáljuk át a lisztet egy mélyebb edénybe, keverjük össze a cukorral, sóval, majd adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet és az olajat. Kezdjük el dagasztani és folytassuk egészen addig, amíg elválik az edény falától és a felülete szép sima nem lesz, majd formázzunk belőle egy cipót.
Egy (kelesztő) edényt enyhén lisztezzünk ki, tegyük bele a cipócskánkat, takarjuk le és meleg helyen kelesszük kb 1 órát, amíg duplájára kel.
Amíg kel a tészta, addig készítsük el a tölteléket. Először főzzük sziruppá a kétféle cukrot a vízzel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, majd keverjük bele a darált mákot. Keverjük jól össze és hagyjuk kihűlni.
Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Miután a tésztánk megkelt, lisztezett felületen nyújtsuk ki minél vékonyabbra, kenjük el rajta a tölteléket és csavarjuk fel szorosan, ahogyan a bejglit szoktuk, majd vágjuk a rudat kb kétujjnyi vastag szeletekre.
Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg felvert tojással, majd süssük 15-20 percig, amíg szép aranybarnák nem lesznek.