A tejet meglangyosítjuk, majd belerakjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, ezután hagyjuk megkelni.
Addig a lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a puha vajat, a vaníliás cukrot, a tojássárgákat és a csipet sót. Végül a felfutatott élesztőt is hozzáöntjük.
Addig dagasztjuk a tésztát, amíg rugalmas nem lesz. Ha elkészül, akkor letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Amint megkelt a tészta, 4 cipóra osztjuk, amiket egyenként kör alakúra kinyújtunk.
Az első lapot rárakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire vagy egy tortaforma aljára. Ezt lekenjük mogyorókrémmel és így folytatjuk, míg az utolsó laphoz nem érünk, aminek a tetejét már ne kenjük le.
A lapok tetejére egy pohár peremével kört nyomunk, hogy ott maradjon a nyoma, majd egy éles késsel a kialakított körtől kezdve 16 egyenlő cikkre vágjuk tésztákat ügyelve, hogy ne vágjuk a körtől beljebb, majd a cikkeket egymással ellentétés irányban megcsavarjuk.
A tetejére a cukrot, tojássárgáját és tejet összekeverjük, majd lekenjük vele a tésztánkat.
Hagyjuk még pihenni 10 percig, ez alatt az idő alatt a sütőt melegítsük elő 200 fokra.
Pihentetés után tegyük a sütőbe és süssük aranybarnára kb 30 perc alatt.