Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mogyorókrémes fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál étolaj
  • mogyorókrém

Elkészítése

Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne. Ezután hozzáadjuk a lisztet, sót, porcukrot, étolajat és a tojást.

Nokedli sűrűségű, hólyagos tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk.

Ezután lisztezett deszkára borítjuk és kb 5 cm vastagságúra kinyújtjuk. A tésztát kiszaggatjuk, közepükbe ujjal kis mélyedést formázunk, majd forró olajban szép barnára sütjük.

A kész fánkok mélyedéseibe mogyorókrémet töltünk.

Tálaláskor tejszínhabbal, apró kekszekkel díszíthetjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/mogyorokremes-fank/