Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg főtt és áttört burgonya
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál puha vaj
- 1 tojás sárgája
- csipet só
- 1 doboz Mozart desszert
Elkészítése: A melegen áttört burgonyát gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, vajjal, tojás sárgával és a sóval. Arra ügyeljünk, hogy ne túl kemény állagú tésztát készítsünk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra és négyzeteket vágunk belőle. A desszert golyóból helyezzünk mindegyik négyzetre és golyóvá formázzuk.
Sós, vízben főzzük, míg a víz tetejére fel nem jönnek és 1 perc után szedjük is ki szűrőkanállal. Darált dióba vagy pirított morzsába forgatjuk és tálaljuk is. Vaníliás cukorral is megszórhatjuk.

