Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg FreeFrom liszt
- 1,25 dl lm tej
- 5 g porélesztő
- 4 dkg liga vaj
- 1,5 ek barna cukor
- 1 tojás sárgája
- csipet só
Töltelék:
- ízlés szerint nutella, dzsem vagy amit szeretnénk
A kenéshez:
- 1 tojás sárgája
- néhány csepp lm tej
Elkészítése:
A langyos tejbe egy csipet cukorral beleöntöm az élesztőt és hagyom felfutni. A vajat, sót és cukrot robotgéppel habosra keverem, majd hozzá adom a tojássárgáját, a felfuttatott élesztőt, a lisztet és alaposan összegyúrom, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen egy órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán kb fél centiméter vastagságúra nyújtom és egy vizes pohárral köröket szaggatok. A körök közepére behelyezem a tölteléket, összecsípem a tésztát, eligazgatom és az így kapott gombócokat muffin formába teszem.
Ismét letakarom egy konyharuhával és még fél órát meleg helyen kelesztem.
A fél óra leteltével megkenem a gombócok tetejét a pár csepp tejjel elkevert tojás sárgájával és 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm!
Tálalás előtt megszórom porcukorral!
Jó étvágyat!

