Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Nagyanyó csokigombóca

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Fél liter vizet felforralunk. Amikor lobogva forr, beleöntjük a lisztet, levesszük a tűzről és fakanállal nagyon gyorsan összekeverjük. A forró tésztához öntjük a villával felvert tojásokat, amibe belekevertük a rumaromát és a sütőport. Simára keverjük. Ha kihűlt, bő, forró olajba 2 evőkanál segítségével kis gömböket rakunk. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, mert sülés közben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.04.

Hozzávalók

Elkészítése

Fél liter vizet felforralunk. Amikor lobogva forr, beleöntjük a lisztet, levesszük a tűzről és fakanállal nagyon gyorsan összekeverjük. A forró tésztához öntjük a villával felvert tojásokat, amibe belekevertük a rumaromát és a sütőport. Simára keverjük.

Ha kihűlt, bő, forró olajba 2 evőkanál segítségével kis gömböket rakunk. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, mert sülés közben megnőnek. Rózsaszínűre sütjük őket.

Lyukacsos kanállal kiszedjük az olajból és porcukorral elkevert kakaóporban megforgatjuk a gömböcskéket.

Melegen fogyasztva a legfinomabb! Egy tartalmas leves után kitűnő kísérő.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is