Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyanyó csokigombóca recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 liter víz
  • 40 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 1 üvegcse rumaroma
  • kevés sütőpor
  • olaj (a sütéshez)
  • porcukor
Nagyanyó csokigombóca

Elkészítése

Fél liter vizet felforralunk. Amikor lobogva forr, beleöntjük a lisztet, levesszük a tűzről és fakanállal nagyon gyorsan összekeverjük. A forró tésztához öntjük a villával felvert tojásokat, amibe belekevertük a rumaromát és a sütőport. Simára keverjük.

Ha kihűlt, bő, forró olajba 2 evőkanál segítségével kis gömböket rakunk. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajba, mert sülés közben megnőnek. Rózsaszínűre sütjük őket.

Lyukacsos kanállal kiszedjük az olajból és porcukorral elkevert kakaóporban megforgatjuk a gömböcskéket.

Melegen fogyasztva a legfinomabb! Egy tartalmas leves után kitűnő kísérő.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/nagyanyo-csokigomboca/