Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagyi almáspitéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy kb 25*35 cm-es tepsihezTésztához

  • 400 g finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 70 g cukor
  • csipet só
  • 200 g margarin
  • 1 tojás

Töltelékhez

  • 2,5 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 125 g cukor

Elkészítése

A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót, majd az egészet elmorzsoljuk a margarinnal. Amikor összeállt, hozzáadjuk a tojást és alaposan összegyúrjuk.

A tésztát elfelezzük, majd lisztezett munkalapon 25*35 cm-re nyújtjuk az egyik felét, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A megmosott almát lereszeljük és a levét kinyomkodjuk. A kinyomkodott almához hozzáadjuk a fahéjat és a cukrot, majd alaposan elkeverjük.

Az almát egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. A tészta másik felét ugyanúgy kinyújtjuk, majd óvatosan a töltelékre helyezzük.

Villával megszurkáljuk a tetejét, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/nagyi-fele-almaspite/