Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Nagyi receptjei

Nagyi tepsis csigája

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A thang zhong-hoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük. Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Beküldte: 2023.01.26.

Thang zhong

Tészta

Töltelék

A tészta kenéséhez

Elkészítése

A thang zhong-hoz a tejben felfőzzük a lisztet sűrűre, majd kihűtjük.

Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet és elkeverjük benne a sót, majd hozzáadjuk a cukrot, az egész tojást és egynek a sárgáját, az élesztőt belemorzsoljuk, hozzáöntjük a langyos tejet és az egész thang zhongot. Elkezdjük összeállítani a tésztát. Amikor már összeállt, akkor beledolgozzuk a puha vajat is és kb 10 percig dagasztjuk. A dagasztást géppel is végezhetjük.

A kész tésztát letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a krémet. A puha vajat kikeverjük az olvasztott csokival és a kakaóporral.

A megkelt tésztát nyújtódeszkán kb 0,5 cm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Rákenjük a csokikrémet úgy, hogy a szélén egy kis sávot üresen hagyunk, ott vízzel kenjük le, hogy a tészta szélei összetapadjanak. Feltekerjük a tésztát.

A tészta felületét körbekenjük vékonyan valamilyen zsiradékkal, majd 16 részre vágjuk és tepsibe sorakoztatjuk.

Folpackkal letakarva kb 30 percig kelesztjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük, majd kb 30 perc alatt megsütjük a csigákat. Ha kihűlt, akkor porcukorral szórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is