Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nagymama almás pitéje recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy kb 39*26 cm-es tepsihezTészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg zsír (lehet vajjal is készíteni, de én mindíg zsírral készítem)
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl

Töltelék

  • 2,5 kg lereszelt, savanykás alma
  • fahéj
  • vaníliás cukor
  • édesítés ízlés szerint

Elkészítése

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk és 2 részre osztjuk. Mindkét részt külön-külön becsomagoljuk folpackba és hideg helyre tesszük kb 1 órára.

A töltelékhez a lereszelt almát kissé kinyomkodjuk és 5 dkg vajon megpároljuk, majd megszórjuk fahéjjal, vaníliás cukorral és cukorral.

Egy 39*26 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk. Az egyik tésztát kikisodorjuk a tepsi méretére és beleterítjük, majd rásimítjuk a kihűlt almát. A másik, kinyújtott lapot rátesszük és 180 fokos sütőben kb 30 percig sütjük. Még forrón porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/nagymama-almas-piteje/