Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nutellás kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 5 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl langyos tej
  • reszelt citromhéj ízlés szerint
  • 1 üveg nutella
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 marék durvára tört mogyoró

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a cukros-langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük.

A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Laza szerkezetű, hólyagos tésztát kell kapnunk.

Letakarjuk, meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.

Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk és 15-18 részre vágjuk.

A darabokból kis gombócokat formálunk, majd a tenyerünkkel ellapítjuk és ízlés szerint .utellát rakunk a közepükbe.

A tészta széleit összecsípjük és újra gombócot formálunk belőle.

Egy kivajazott püspökkenyér formába rakjuk az elkészült gombócokat, szorosan egymás mellé, majd a tetején elrendezzük a maradék golyókat.

Letakarjuk és újra kelesztjük. Kb 35-45 perc alatt szépen a duplájára kel.

Az egész tojást felverjük egy kevés tejjel és megkenjük a kalács tetejét.

Végül a durvára aprított mogyoróval megszórjuk és 170 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Ha nagyon sülne a teteje, akkor egy alufóliát tegyünk rá.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/nutellas-kalacs-2/