Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az ökörszem sütemény neve a formájáról árulkodik, amely közepén finom túrós töltelékkel készül. Kelt tésztából sütjük, így frissen fogyasztva igazán puha és ízletes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
csehborbala
Beküldte: 2017.11.24.

Tésztához:

Töltelékhez:

Kenéshez:

Elkészítése

Tészta:

Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet, a puha vajat, a citromhéjat és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, majd letakarva langyos helyen duplájára kelesztjük.

Formázás:

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk és 20 darabra osztjuk. A darabokból gombócokat formálunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Pihentetjük körülbelül 15 percig.

Töltelék:

A túrót áttörjük, majd összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a tejföllel és a reszelt citromhéjjal.

Töltés és kenés:

A gombócok közepébe egy kis pohár talpával mélyedést nyomunk. A mélyedésekbe belekanalazzuk a túrótölteléket, majd a sütemények széleit lekenjük tojásfehérjével.

Sütés:

Előmelegített, 180 °C-os sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Az ökörszem töltelékét kedvünk szerint variálhatjuk. A túróhoz keverhetünk mazsolát vagy apróra vágott aszalt gyümölcsöt is. Ha édesebben szeretnénk, a tetejét porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
csehborbala
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is