Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Oliebollen (holland fánk)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel. Egy tálba mérjük a lisztet, sót, fahéjat, közepébe mélyedést készítünk és oda öntjük a megkelt élesztőt. A többi tejet is hozzáadjuk, majd kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk vagy kézzel összegyúrjuk. Belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, almát, kandírozott citromot, reszelt narancshéjat és a rumot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2019.02.15.

Hozzávalók

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítése

1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel. Egy tálba mérjük a lisztet, sót, fahéjat, közepébe mélyedést készítünk és oda öntjük a megkelt élesztőt.

A többi tejet is hozzáadjuk, majd kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk vagy kézzel összegyúrjuk. Belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, almát, kandírozott citromot, reszelt narancshéjat és a rumot is, majd ezekkel is összegyúrjuk.

Letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk.

Egy nagyobb fazékba olajat öntünk, legalább 2-3 ujjnyi vastagon és nagyjából 180 fokra felmelegítjük. Két kanál segítségével a lágy masszából közepes nagyságú gombócokat teszünk az olajba, majd szép arany színűre sütjük minden oldalát.

Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajt leitasuk róla, majd fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.

Különleges és nagyon finom!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is