Elkészítése
1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd megvárjuk amíg megkel. Egy tálba mérjük a lisztet, sót, fahéjat, közepébe mélyedést készítünk és oda öntjük a megkelt élesztőt.
A többi tejet is hozzáadjuk, majd kézi robotgéppel alaposan kidolgozzuk vagy kézzel összegyúrjuk. Belekeverjük a lecsepegtetett mazsolát, almát, kandírozott citromot, reszelt narancshéjat és a rumot is, majd ezekkel is összegyúrjuk.
Letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk.
Egy nagyobb fazékba olajat öntünk, legalább 2-3 ujjnyi vastagon és nagyjából 180 fokra felmelegítjük. Két kanál segítségével a lágy masszából közepes nagyságú gombócokat teszünk az olajba, majd szép arany színűre sütjük minden oldalát.
Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajt leitasuk róla, majd fahéjas porcukorral megszórva tálaljuk.
Különleges és nagyon finom!









